POKRAČUJEME V PRÍPRAVÁCH NA LEADER PO ROKU 2013 (CLLD)

28.01.2013 08:54

 

Koniec januára 2013 bude venovaný Valnému zhromaždeniu NSS MAS a pracovnému workshopu, ktorým budeme pokračovať v rozpracovaných témach týkajúcich sa prístupu Leader (CLLD) v novom programovacom období.

Workshop pod názvom Spoločne pre program Leader/CLLD organizuje Národná Sieť Slovenských MAS (NSS MAS) v spolupráci s občianskym združením Podpoľanie.

Okrem iného budú na stretnutí prezentované závery konferencií, ktoré sa konali koncom minulého roka v Únovciach a v Mojmírovciach. Zástupcovia MAS a VSP na nich rozpracovali niekoľko prioritných tém týkajúcich sa programu Leader v budúcom programovacom období, ktoré budú jedným z podporných materiálov pri presadzovaní záujmov a podnetov MAS a VSP na vyšších úrovniach.

Účasť na stretnutí prisľúbili aj zástupcovia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR, ktorí informujú účastníkov workshopu o príprave partnerskej dohody a o spoločnej koncepcii ministerstiev týkajúcej sa CLLD.

Pod vedením zástupcov NSS MAS bude v druhej časti workshopu prebiehať diskusia k príprave spoločného návrhu partnerskej dohody v otázke CLLD, ako aj k návrhu priorít a opatrení, ktoré chcú riešiť MAS a VSP v novom programovacom období 2014 - 2020.